مجازات هک گوشی همسر
مجازات هک گوشی یا دسترسی غیر مجاز به تلفن همسر عملی مجرمانه است و از سوی هر یک از زوجین بدون رضایت و آگاهی طرف مقابل انجام شود در صورت دادخواهی طرف شاکی با مجازات تعیین شده در قانون مواجه می شود.هک کردن گوشی موبایل و یا دسترسی غیر مجاز به گوشی موبایل افراد و فضای مجازی خصوصی افراد در کشور ایران جرم به حساب آمده و مجازات مخصوص به خود رادارد. مجازات هک کردن گوشی موبایل چه می باشد؟ مجازات هک کردن گوشی موبایل طبق قانون به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
بر اساس ماده ۷۲۹ قانون مجازات اسلامی چنانچه زن یا شوهر با ارائه مدارک مستدل و محکمه پسند بتوانند دسترسی غیر مجاز همسر خود را به اطلاعات و داده های شخصی شان در گوشی یا رایانه اثبات کنند فرد مجرم با توجه به شرایط و فعلیت به مجازات تعیین شده در قانون که می تواند مجازات حبس بین ۹۱ روز تا یک سال و پرداخت جزای نقدی بین ۵ تا ۲۰ میلیون ریال به صورت جدا یا توأمان باشد محکوم می شوند.میتوانید جهت اثبات جرم از برترین مشاور حقوقی سایبری دکتر فرشاد آذرنیا بصورت رایگان بهره برداری نمائید.
دسترسی غیر مجاز
مجازات هک گوشی همسر مثل مجازات دیگر افراد غیر فامیل است و در قانون هیچ تمایزی بین افراد فامیل وغیرفامیل در این جرم تعیین نشده است بنابراین مجازات هک کردن گوشی همسر تفاوتی با مجازات سایر افراد ندارد و فرد مجرم با توجه به شرایط و فعلیت در جرم به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می شود.
مجازات هک و هکر چیست؟
با پیشرفت تکنولوژی و لزوم استفاده از شبکه های رایانه ای، اکثر افراد جامعه برای انجام سریع کارهای شخصی خود از رایانه استفاده می کنند و به دلیل حافظه داخلی فراوان موجود در رایانه، اطلاعات و تصاویر و فیلم های شخصی خود را در آن ذخیره می کنند.
فصل یکم– جرایم علیه محرمانگی داده ها و سامانه های رایانه ای و مخابراتی
مبحث یکم– دسترسی غیرمجاز
ماده729 مقرر می دارد:«هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سیستمهای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
مبحث سوم– جاسوسی رایانه ای
ماده ۷۳۱ مقرر می دارد:« هرکس به طور غیرمجاز نسبت به داده های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازاتهای مقرر محکوم خواهد شد:
الف) دسترسی به داده های مذکور یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال، به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا شصت میلیون (۶۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات.
جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به شصت میلیون (۶۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا صد و هشتاد میلیون (۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعدیل شد.
ب) در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای اشخاص فاقد صلاحیت، به حبس از دو تا ده سال.
ج) افشاء یا در دسترس قرار دادن داده های مذکور برای دولت، سازمان، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال.
تبصره ۱– داده های سری داده هایی است که افشای آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه می زند.»
ماده ۷۳۲ مقرر می دارد:« هرکس به قصد دسترسی به داده های سری موضوع ماده (۳) این قانون، تدابیر امنیتی سامانه های رایانه ای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون(۱۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
فصل سوم– سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه
ماده ۷۴۰ مقرر می دارد:« هرکس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران در حالت اول به شش میلیون (۶.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در حالت دوم به بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا هشتاد میلیون (۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعدیل شد.»